Надеждата на България за медалите в художествената гимнастика - Боряна Калейн,

...
Надеждата на България за медалите в художествената гимнастика - Боряна Калейн,
Коментари Харесай

Боряна Калейн - за четвърти път четвърта

Надеждата на България за медалите в художествената гимнастика - Боряна Калейн, приключи на крачка от почетната стълбичка в самостоятелната надпревара на Световното състезание по художествена гимнастика в Япония.

Тя отново отбрани четвъртото място на многобоя, което се случва за четвърти път. 

Другата ни представителка Татяна Воложанина се показа доста мощно, изключително имайки поради, че това е дебютният й световен шампионат. Тя завърши седма.



Световната купа още веднъж отиде а Дина Аверина (Русия) с обща оценка 108.000. Второто място е за Алина Харнаско от Беларус с 105.300, а третото за Арина Аверина със 103.200.

Боряна Калейн е четвърта със 102.500, а крайната оценка на Воложанина бе 96.600, която бе задоволителна за седмо място.

Калейн не бе безапелационна на съчетанията си с бухалки и топка, където позволи неточности. На лента и обръч бе надалеч по-категорична, съгласно спортните анализатори.



С триумфа си Дина Аверина изпревари рекордното достижение на Евгения Канаева по брой златни медали от международни шампионати. С успеха си в многобоя тя към този момент има 18 златни оценки, до момента в който в актива на Канаева има 17 медала.

Припомняме, че Боряна Калейн зае пето място в самостоятелния многобой от шампионата по художествена гимнастика на Олимпийските игри Токио 2020, който се играха тази година.

Тогава тя сподели, че ще мисли за следващата Олимпиада в Париж, едвам откакто мине Световното състезание. Е, ние й пожелаваме първо малко отмора и благодарим, че показа почтено страната ни!



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР